تاریخچه معاونت تحقیقات و فناوری
تاسیس معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه از سال 1368 بوده است و جناب آقای دکتر محمدباقر اسلامی عضو هیات علمی گروه ایمونولوژی اولین معاون پژوهشی بودند. محل فیزیکی معاونت در طبقات اول ساختمان اداری دانشکده پزشکی در خیابان پورسینا بود که در 3 اتاق خلاصه می شد و تعداد پرسنل حدودا 20 نفر بودند تمامی قسمتها شامل دبیرخانه، نامه رسانی، بایگانی، حسابداری، امورپژوهشی، انتشارات، کتابخانه و روابط بین الملل و در طبقه سوم دفتر مدیر و معاونت قرارداشت.
پس از جناب آقای دکتر اسلامی در اواخر سال 1372جناب آقای دکتر غلامرضا پورمند بعنوان معاون پژوهشی انتخاب شدند و درسال 1374 معاونت پژوهشی و سایر واحدهای زیر مجموعه به خیابان دمشق پلاک 23 منتقل گردید. یکی از فعالیتهای مهم در قسمت انتشارات، تهیه و تدوین فصلنامه پژوهشنامه بود که تا پایان دوره تصدی آقای دکتر پورمند که صاحب امتیاز این نشریه نیز بودند ادامه داشت. بعد از جناب آقای دکتر پورمند جناب آقای دکتر محمد قدسی بعنوان معاون پژوهشی منصوب گردیدند. ساختمان معاونت پژوهشی واقع در خیابان دمشق شامل 4 طبقه که طبقه همکف شامل ریاست امور اداری ، دبیرخانه ، تایپ و ماشین نویسی ، بایگانی و امور نقلیه بود. طبقه اول مدیریت روابط بین الملل مستقر بود. در طبقه دوم مدیریت کتابخانه مرکزی فعالیت داشتند وطبقه سوم به مدیریتهای امور پژوهشی و دفتر صنعت اختصاص داشت و طبقه چهارم نیز دفاتر مدیر امور عمومی و معاونت پژوهشی قرار داشت.
پس از آقای دکتر قدسی ، جناب آقای دکتر لاریجانی به سمت مقام معاونت پژوهشی منصوب گردیدند. در سال 1385 معاونت پژوهشی به ساختمان فعلی طبقه ششم ستاد مرکزی انتقال یافت.پس از جناب آقای دکتر لاریجانی جناب آقای دکتر فتوحی و پس از ایشان نیز جناب آقای دکتر یونسیان و بعد از ایشان نیز آقای دکتر صحرائیان و بعد از ایشان نیز آقای دکتر فتوحی عهده دار این سمت بودند.
در حال حاضر نیز جناب آقای دکتر علی اکبری ساری عهده دار این سمت هستند.