امضای تفاهمنامه همکاری علمی و پژوهشی میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و شرکت سرمایهگذاری دارویی گلرنگ
مدل نوین همکاری؛ توسعه داروی ایرانی با همافزایی دانشگاه و صنعت
در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری علمی و پژوهشی میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و شرکت سرمایهگذاری دارویی گلرنگ که در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکتر رامین کردی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، با استقبال از حضور مدیران شرکت گلرنگ در دانشگاه، بر اهمیت توسعه فناوری و نوآوری به منظور حل مشکلات کشور تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران دکتر کردی در این مراسم اظهار داشت: «دانشگاه علوم پزشکی تهران بهعنوان دانشگاه مادر در کشور، سالهاست در مسیر پژوهشهای علمی و توسعه فناوری گام برداشته است. حدود ۲۵ سال پیش موضوع پژوهش بهصورت جدی در دانشگاه آغاز شد و اکنون بیش از ۱۰ سال است که در مراکز رشد دانشگاه، این فعالیتها ساختارمند پیگیری میشود. در حال حاضر ۷ مرکز رشد و یک پارک فناوری در دانشگاه فعال هستند و باوجود دشواریها و زحمات فراوان، بهویژه در دانشکده داروسازی، دستاوردهای قابلتوجهی حاصل شده است.»
وی ادامه داد: «طبق آمار، تاکنون ۱۷۵ دارو در این مراکز تولید و توسعه یافته که توانستهاند بخشی از مشکلات کشور را در شرایط حساس کنونی برطرف کنند. ما سرمایهای بزرگ در اختیار داریم و آن سرمایه، اساتید و دانشجویان فعال، خلاق و باهوشی هستند که از برترینهای کشور محسوب میشوند. به همین دلیل، اگر قرار است در حوزه توسعه محصولات دارویی پیشرفتهای بیشتری داشته باشیم، این امر به دست همین اساتید و دانشجویان و با دانش و تخصص آنها رقم خواهد خورد.»
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: «مدلی که امروز مدنظر است و دوستان آن را مطرح کردهاند، این است که بخشهای تحقیق و توسعه شرکتها در دانشگاه مستقر شوند. چراکه دانشگاه از ظرفیت بالای دانشجویان برخوردار است و این دانشجویان میتوانند از طریق پایاننامهها و طرحهای پژوهشی خود در حل مشکلات صنعت داروسازی مشارکت داشته باشند. این همکاری میتواند به توسعه داروها و سایر محصولات صنعتی کمک کند و سؤالات و چالشهای موجود را پاسخ دهد.»
دکتر کردی ضمن ابراز خرسندی از آغاز این همکاری در دانشکده داروسازی با پشتیبانی کامل دانشگاه، گفت: «امیدواریم با این تفاهمنامه، بتوانیم مدل مشترک R&D بین صنعت و دانشگاه را بهصورت ساختارمند شکل دهیم. گرچه در گذشته نیز همکاریهای غیررسمی وجود داشته و بسیاری از اساتید ما عضو هیئتمدیره شرکتهای دانشبنیان بودهاند، اما با این مدل جدید امیدواریم حضور دانشگاه در توسعه تحقیق و توسعه صنعت پررنگتر شود.»
وی در پایان تصریح کرد: اکه شرکتهای بزرگ دارویی و تجهیزات پزشکی بتوانند با همکاری دانشگاه و در بستر محیطهای علمی، مراکز تحقیق و توسعه (R&D) خود را ایجاد و تقویت کنند. وی تأکید کرد: «این مراکز، با بهرهگیری از توانمندی اساتید و دانشجویان خلاق و توانمند دانشگاه، میتوانند نقش مؤثری در توسعه داروهای جدید و طراحی تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز کشور ایفا کنند؛ محصولاتی که با گذر از مراحل تحقیقاتی، قابلیت تولید انبوه و رفع نیازهای ملی را خواهند داشت.»
«انشاءالله بتوانیم به یاری خداوند، گامهای مؤثری در توسعه دارویی کشور و حل مشکلات مردم در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی برداریم.»
ارسال نظر