• تاریخ انتشار : 1404/02/27 - 13:51
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 111
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

انتشار کتاب‌های بین‌المللی؛ گامی مؤثر در ارتقای مرجعیت علمی دانشگاه‌ها

در راستای رسالت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران در ترویج فعالیت‌های ترجمان دانش، سمپوزیوم «انتشار کتاب بین‌المللی» با هدف آشنایی دانشجویان و اعضای هیئت علمی با فرآیند تبدیل نتایج پژوهش‌ها به آثار علمی در قالب کتاب، روز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن ابن‌سینای دانشکده پزشکی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست تخصصی که با عنوان «انتشار کتاب بین‌المللی؛ فرصت‌ها و چالش‌ها در بستر پژوهش دانشگاهی» برگزار شد، دکتر رامین کردی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، با مرور تجربیات شخصی خود در حوزه تألیف و نشر کتاب‌های علمی، به بیان تحولات، فرصت‌ها و چالش‌های این مسیر پرداخت. وی با اشاره به روند دشوار تألیف نخستین کتاب انگلیسی خود، گفت: «در گذشته منابع محدود و فرایند نشر بسیار پیچیده بود، اما اکنون ناشران بین‌المللی خود به دنبال جذب نویسندگان هستند.»

وی با تأکید بر اهمیت تجربه‌نگاری و یادگیری عملی در فرایند تألیف کتاب، افزود: «شناخت دقیق مخاطب، ساختار محتوا و فرآیندهای نشر از جمله موارد کلیدی در موفقیت یک اثر علمی هستند. حتی نگارش پشت جلد کتاب، که اغلب نادیده گرفته می‌شود، نقشی تعیین‌کننده در معرفی و جذب مخاطب دارد.»

دکتر کردی با تأکید بر نقش مؤثر کتاب‌های علمی در ارتقای مرجعیت علمی اساتید، اظهار کرد: «برخلاف تصور رایج که مقالات را مهم‌تر می‌دانند، تجربه نشان داده که تألیف کتاب می‌تواند تأثیرگذاری عمیق‌تری در شناخته شدن علمی فرد داشته باشد.»

در ادامه نشست، دکتر لیلا آزادبخت، رئیس اداره انتشارات دانشگاه، به معرفی فعالیت‌ها، گرنت‌ها و فرآیندهای موجود در حوزه نشر دانشگاه پرداخت و دکتر حمیدرضا نمازی، رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی، مروری تحلیلی بر تاریخچه انتشارات دانشگاهی در ایران ارائه کرد.

همچنین دکتر مهرداد محمدپور، عضو هیئت علمی گروه چشم‌پزشکی و برنده جایزه تألیف کتاب برتر جشنواره ابن‌سینا، به بیان تجارب خود در تعامل با ناشران بین‌المللی پرداخت. دکتر نیما رضایی، معاون پژوهشی دانشکده پزشکی و برنده جایزه بین‌المللی PROSE Award 2025، نکاتی درباره نحوه نگارش پروپوزال کتاب ارائه کرد.

در بخش پایانی، دکتر پیام کبیری، متخصص در حوزه انتشارات پزشکی و استنادات علمی، به بررسی دستاوردها و مزایای بالقوه انتشار بین‌المللی کتاب‌های علمی پرداخت.

  • کد خبر : 297678
تدوین گر
مدیر روابط عمومی  سعید علیخانی
تهیه کننده:

مدیر روابط عمومی سعید علیخانی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه