کاهش استرس و اضطراب دانشجویان پزشکی با تمرینهای ذهنآگاهی مبتنی بر آموزش الکترونیکی
پژوهشی نوآورانه برای ارتقای سلامت روان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران
نشست خبری پیام پژوهشی یکی از طرحهای علمی مؤثر در حوزه سلامت روان دانشجویان با محوریت استفاده از فناوریهای نوین آموزشی برگزار شد. این طرح با عنوان «بررسی اثربخشی دوره آموزش مجازی غیرهمزمان ذهنآگاهی بر کاهش استرس ادراکشده و افسردگی دانشجویان پزشکی»، به همت دکتر آیین محمدی، عضو هیأت علمی گروه یادگیری الکترونیکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اجرا و در سال ۱۴۰۳ به پایان رسیده است.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران دکتر محمدی در این نشست با اشاره به ضرورت توجه به سلامت روان دانشجویان، بهویژه در رشتههای پراسترس مانند پزشکی، تأکید کرد:«نتایج این پژوهش نشان میدهد تمرینهای ذهنآگاهی به شیوه آموزش مجازی و با استفاده از محتواهای الکترونیکی، نقش مؤثری در کاهش اضطراب، استرس و بهبود کیفیت زندگی دانشجویان دارد.»
در این پژوهش تیمی متشکل از دکتر ریتا مجتهدزاده (متخصص یادگیری الکترونیکی)، دکتر مهتاب معتمد (متخصص روانپزشکی) و دکتر معصومه معلم (متخصص طب اورژانس) با دکتر محمدی همکاری داشتهاند.
کاربردهای کلیدی این پژوهش:
ارائه یک مداخله کمهزینه، قابلدسترسی و موثر برای ارتقای سلامت روان دانشجویان؛
کاهش محسوس اضطراب و استرس در میان دانشجویان پزشکی از طریق یادگیری مبتنی بر ذهنآگاهی.
همچنین در این نشست پیشنهاد شد که تحقیقات آتی با دامنه گستردهتر و استفاده از ابزارهای عینی مانند شاخصهای بیولوژیک ادامه پیدا کند و نمونهها به دیگر رشتههای دانشگاهی تعمیم یابد تا نتایج کاربردیتری حاصل شود.
دکتر محمدی در پایان، خواستار حمایت بیشتر نهادهای علمی و تصمیمگیر برای اجرای طرحهای بینرشتهای و تأمین تجهیزات و منابع مورد نیاز برای توسعه اینگونه مداخلات شد.
برای ارتباط با مجری طرح:دکتر آیین محمدیایمیل: aeen_mohammadi@tums.ac.ir
کد طرح: 73314
ارسال نظر