انعقاد تفاهم نامه همکاری اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی و مرکز رشد فناوری زیست مواد و تجهیزات دندانپزشکی

با هدف کمک به متخصصان حوزه تجهیزات پزشکی و به منظور تسهیل و تسریع در فرایندهای تجاری سازی و ارائه خدمات رگولاتوری و اخذ پروانه ساخت ، مرکز رشد فناوری زیست مواد و تجهیزات دندانپزشکی تفاهم نامه ای را با اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی منعقد کرد.

دکتر رضا مسائلی رئیس مرکز رشد فناوری زیست مواد و تجهیزات دندانپزشکی با اشاره به  طیف وسیع و گستردگی تجهیزات پزشکی گفت: طبق آمارهای موجود 550 هزار قلم از این تجهیزات پزشکی در دنیا و 280 هزار قلم در کشور ما با عنوان Medical Device به ثبت رسیده اند که برابر با تبصره 2 ماده 14 قانون مربوط به مقررات امور پزشکی، دارویی، مواد خوراکی و آشامیدنی، هر تولید کننده ای که بخواهد در این حوزه محصولی را تولید کند باید پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کند. دامه دکتر مسائلی وی افزود: این پروانه ساخت با تائیدیه ای که پزشک ها و یا مراکز درمانی مصرف کننده برای کالا صادر می کنند متفاوت است و دریافت نکردن این پروانه ساخت جرم تلقی می شود. در این میان تولید کننده هایی که قریب به 1000 واحد تولیدی هستند اطلاعات کافی در این زمینه ندارند و با مشکلاتی مواجه می شوند ضمن اینکه  وزارت بهداشت باید ایمنی و عملکرد این تجهیرات را احراز کند.

رئیس مرکز رشد فناوری زیست مواد و تجهیزات دندانپزشکی گفتبا توجه به تجربیاتی که وجود دارد مخصوصاً برای شرکت های دانش بنیان و دانشگاهی و اعضای هیات علمی این پیشنهاد داده شده که ما بتوانیم برای تولید کنندگان تجهیزات پزشکی (اعم از دندان پزشکی، آزمایشگاهی، تجهیزات پزشکی، ملزومات و زیست مواد) در قالب این تفاهم نامه دوره های آموزشی تخصصی را برنامه ریزی کنیم که تولید کننده ها بر این اساس بتوانند، خدمات رگولاتوری از جانب وزارت بهداشت با همکاری این مرکز رشد را دریافت کنند.

تولید کنندگان پس از شرکت در این دوره های آموزشی می تواند مستندات علمی و فنی خود را آماده کرده و فرایند دریافت پروانه ساخت از وزارت بهداشت و بعد از آن ورود به مرحله تجاری سازی و فروش محصول در مارکت را تسریع بخشند.
دکتر مسائلی در پایان گفت: پس از برنامه ریزی، اطلاع رسانی زمان اجرای این دوره ها از طریق مدیریت توسعه فناوری و ارتباط با صنعت و روابط عمومی این مرکز برای حضور علاقه مندان انجام خواهد شد.